Цялото село Смоляновци застана зад гърба на Мариана Генова – майката на Петър Петров-Цигането, която твърди, че той е бил убит. В предаването „Фронтова линия“ по TV7 хората се събраха, за да потвърдят думите на почернената майка, която се опитва да докаже, че момчето й не се е самоубило.
Историята за любовния триъгълник с участието на майката и дъщеря потресе страната. Генова многократно в различни медии твърдеше, че синът й е имал връзка с 10 години по-възрастната от него Милена Ценова, а след това и с дъщеря й Ралица, която забременяла от него. Според Генова, ревнивата Милена е поръчала убийството на Петър и Ралица, след като разбрала за бременността на дъщеря си.

Събранието на десетките хора в селската зала целеше да подкрепи различни части от версията на майката. Хората потвърдиха, че Петър е бил много добро момче, всички го помнели с хубаво. Освен това те потвърдиха, че Ралица действително е била бременна. „Мама ми е казала, че ако родя от Петър, ще ме убие или ще ме отрови“, казала тя пред свидетели.

„Цяло село знае, че е бил с майката“, каза Генова. Съселяните й пък посочиха, че Петър не е бил ревнив и не виждат причина той да убие Ралица. В селото пък нямало роми, а прякора „Цигането“ бил лепнат на Петър от ревнивата Милена, за да го злепостави. „Ралица е убита от Петър Цигането, но той повече бял ден няма да види“, казала тя пред комшии.

Оказа се, че Милена Ценова е доста недолюбвана от цялото село. По думите на хората, тя размахвала значка или документ „Аз съм от Върховния съд“ и се опитвала да урежда разни привилегии по тази линия. Две коли, собственост на Ценова и мъжа й, са били запалени за сплашване или отмъщение, разказаха хората.

„Няма един човек, който да не е потърпевш от това село. Питайте колко семейства са разбити в Смоляновци заради нейните машинации“, посочи една от жените.

Официалната версия, по която се работи, е, че Петър е убил Ралица, а по-късно се е самоубил от угризения. Според майката, намерените предмети около автомобила му сочат, че това няма как да е станало. Той е ползвал ловна пушка, с която могъл само да се простреля в главата, а не в гърдите, каквато рана е открита. Версията на майка му е, че той е застрелян в главата, а изстрелът в гърдите е инсцениран. „Кой е убил Ралица? Който е пратил да убият Петър. Един е направил поръчката на двамата“, смята почернената майка.