Спортен „Форд Пума“ се заби в неделя около 20,30 часа в дърво до оградата на училище „Възраждане“. А шумът от катастрофата изкара по балконите хората от двата съседни блока „Сопот“ и „Шейново“. Дълго след инцидента те обсъждаха мистерията кой е седял зад волана, тъй като когато пристигна полицията, младежите от колата вече бяха изчезнали. Същото се чудеше и собственикът на форда, който малко след катастрофата пристигнал с друг автомобил.
Свидетели разказаха пред „Утро“, че видели как четирима младежи и една девойка успели да избутат колата от зелената площ до тротоара. Забелязали, че от носа на момичето тече кръв. Очевидно някой от блоковете се е обадил на Спешна помощ, защото бързо след инцидента на мястото дошла линейка. Свидетелите дочули, че младите хора роптаят срещу извиканата медицинска помощ. Разказват още, че междувременно на местопроизшествието се появила друга кола с двама мъже, за единия от които по-късно се разбра, че е собственикът на ударения форд.
Когато пристигна полицията, на мястото на инцидента бяха само той и негов приятел. Катаджиите се опитаха да разберат кой е карал форда, но се оказа, че никой не е забелязал това. Как автомобилът е попаднал в ръцете на младежите, така и не стана ясно. И собственикът на колата, и полицията отказаха коментар.