След края на търлата Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите се зае с почистването и възстановяването на Парка на младежта. Вчера неговият председател Красимир Иванчев показа, че алеите и прилежащите площи вече са идеално почистени. Тази задача е била възложена на „Русе пъблик сървисиз“ и „Титан“.
В рамките на 4-5 дена ще възстановим и утъпканите тревни площи, увери той. От използваните 5 декара един декар се нуждаел от рекултивация. За нея е ангажирана новата фирма, която се грижи за озеленяването - консорциум „Паркстрой“.
Според Иванчев разходите по охраната, почистването и възстановяването на парка възлизат на около 25 хил. лева. Отделно съюзът е платил в общинската хазна 33 хил. лева за наетите площи.
Красимир Иванчев се похвали, че само по Великден посетителите на търлата са били около 30 хиляди, а за всички 15 дни - над 100 хиляди.
Хората останаха много доволни, русенци се забавляваха, а ние се погрижихме да няма инциденти, каза той. В съюза не била постъпила нито една жалба. Иванчев се надява, че русенският пролетен панаир ще се превърне в една добра традиция.