50 зрелостници от СОУ с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ са първите русенци, които получиха вчера сертификати за владеене на английски език на издателството към Оксфордския университет, най-стария във Великобритания.
Абитуриентите от 12 А и 12 Б класове вчера получиха документите, които са доказателство за международно признато ниво С1 и им отварят врати към престижни висши учебни заведения в Европа и в света. Това е вашата зелена улица за мечтани университети, каза вчера помощник-директорката Олга Георгиева, която поздрави учениците.
Дойче шуле е партньор на Оксфорд Юнивърсити прес от 2011 г., като ученици от училището се подготвят по учебници и програма на авторитетното издателство. За активното партньорство гимназията миналата година получи сребърен сертификат, а след месец предстои в посолството на Обединеното кралство в София да получим и златен сертификат, каза Даниела Симеонова, която е председател на методическото обединение по английски език в СОУПНЕ и ръководител на проекта Oxford Professional Developement.