Кметът Пламен Стоилов, областният управител Венцислав Калчев, депутатите Пламен Нунев и Добрин Данев, бизнесмени, футболни ветерани начело с Иван Въжаров и Никола Христов и фенове са сред поканените гости на общото събрание, което футболен клуб „Дунав“ ще проведе тази неделя от 15 часа в механа „Боляри“.
„Нека всички, които припознават каузата „Дунав“ като своя, да заповядат на събранието. Ще изслушаме всяко мнение и ще се съобразим с всеки съвет. В крайна сметка този клуб не е мой, а на целия град“, каза вчера пред „Утро“ президентът на ФК „Дунав“  д-р Симеон Симеонов.
Дневният ред на форума предвижда отчет за свършеното през последната година, след което членовете на УС ще подадат оставки. Ще бъдат приети нови членове на съвета, както и на общото събрание.
Симеонов добави, че много се надява на победа в жизненоважния за отбора неделен мач срещу „Монтана“.
„Ще имаме голяма нужда от подкрепата на нашите фенове. Като за последен домакински мач се надявам трибуните на Градския стадион да бъдат изпълнени от доста повече публика. С този мач се решава до някаква степен бъдещата съдба на нашия клуб“, каза шефът на клуба.
В същото време стана ясно, че контузеният на двубоя срещу „Спартак“ във Варна Любо Иванов бил решен да излезе в дуела срещу монтанци. Любо си тръгна от стадиона в морската столица със счупена ключица, но заявил пред треньорското ръководство: „Умирам, но ще играя“.
Мачът срещу „Монтана“ ще започне в 18 часа.
Интересното е, че БФС ще повери този двубой на елитния варненски съдия Цветан Кръстев.
Кръстев ръководи през този сезон едни от напечените мачове в „А“ група.