20 000 тона е годишният капацитет на цеха за производство на смоли на „Оргахим Резинс“, който бе тържествено открит вчера след 15-месечна реконструкция и модернизация. След опустошителния пожар през януари 2012 г. за възстановяване и модернизиране на инсталациите и оборудването им със съвременна и отговаряща на всички изисквания противопожарна система са инвестирани 3,6 млн. евро.
Напълно автоматизираната система за производство позволява целият цех да се обслужва от смяна от 5 човека. В цялата фирма „Оргахим Резинс“, в която бе отделено производството на смоли, броят на заетите ще достигне 65 души, а общо в трите русенски компании на групата „Поликолор-Оргахим“ броят на заетите надхвърля 500.
Изпълнителният директор на „Поликолор-Оргахим“ Мариус Вакароиу очерта плановете за разрастване на пазарното присъстие на групата. На церемонията присъства и кметът Пламен Стоилов, който благодари на фирмата за множеството й благотворителни инициативи в града и за спонсорството на баскетболния „Дунав 8806“, помогнало за спечелването на поредната шампионска титла за Русе.