Стартът на шестия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ от вчера е обявен от организаторите от Общинския детски център за култура и изкуство. Ученици от 2 до 12 клас ще се състезават в две категории, като литераторите ще творят по темата „Малко доброта - малко слънце в деня ми“, а младите журналисти ще разработват темата „Светът в моята тетрадка“.
Конкурсът „Стоян Михайловски“ на Детския център е сред авторитетните състезания за млади творци от цялата страна, вписан е в Националния календар на Министерството на културата и се провежда в подкрепа на кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г. Преди две години, когато поради финансови затруднения той не се състоя, деца от цялата страна продължиха да изпращат свои произведения на адреса на Центъра.
Срокът за получаване на работите на участниците на адрес Русе 7005 кв.“Здравец“, ул.“Околчица“ 9, ОбДЦКИ или на [email protected], изтича на 6 октомври. Церемонията по награждаването ще събере победителите на 27 октомври.