Скандалният съдия Христо Ристосков ще бъде главен съдия на утрешния мач в Свищов между „Академик“ и „Дунав“ /18 часа/.
Ристосков е известен с навика си редовно да забърква каши и още по-редовно да бъде наказван със спиране на права. БФС го ошамари за последен път през април, когато спести дузпа за „Локо“ /Сф/ в мач за купата на България срещу „Левски“. Тогава Съюзът му отряза ангажиментите за двубои в елитния футбол.
Роденият в Сандански рефер нашумя преди години, когато оправда твърде доброто си материално положение с ударени от него два джакпота от тотото.
През октомври 2006 година арбитърът бе пребит пред дома си от трима неизвестни мъже. С насинено дясно око, рани по лицето и хематоми на главата Ристосков бе настанен в хирургичното отделение на болницата „Свети Врач“.
„Култовото“ му обяснение пък за представянето му на мач в Разград предизвика буря от възмущение. 
„Не става въпрос за страх, а за липса на концентрация. Българските съдии трябва да се стегнат и да поработят повече. Ще нося отговорност за грешките си в Разград. Точно тогава бях качил килограми, правех си чики-рики и мислех, че всичко ми е позволено“, заяви тогава Ристосков.
Малко по-късно той разкри, че заради обидните нападки на треньори и клубни шефове, които непрекъснато се взирали във фигурата му, ходил до санаториум в Австрия.
„Беше наложително да отслабна“, обясни австрийското си турне корифеят от Сандански.