Апелативният съд спря действията на съдия-изпълнителя за изваждане на дъщерята на бившия съдия-изпълнител Рачо Денев и нейното семейство от апартамента, който те си купили през 2008 година, ставайки жертва на перфектна измама.
Както „Утро“ писа, апартаментът е собственост на жена, която работи в чужбина и всъщност никога не е искала да го продава. Жилището обаче e било изтъргувано благодарение на фалшиво пълномощно, заверено при нотариус. Дъщерята на Рачо Денев платила имота и семейството се нанесло след солиден ремонт. Никой не подозирал, че е направена измама, докато същинската собственичка не научила за сделката и не завела дело, за да си върне имота обратно. Така семейството на Денев без малко да остане на улицата. Принудителното опразване на апартамента им бе насрочено за вчера. Съдът обаче го спря в последния момент с мотива, че все още има висящо дело за извършените в жилището подобрения. Така че поне засега семейството си остава у дома.
Хората са потърсили помощ в полицията и прокуратурата, но и до ден днешен осъден за измамата няма, въпреки че т.нар. неизвестен извършител на престъплението вече е установен.