83-годишна баба от Русе хариза злато за 10 000 лева на санитар, а пенсионер от Две могили предаде с лека ръка 2200 лева и 2500 евро за поредните измислени операции. Така само с два удара измамниците прибраха близо 18 000 лева, които ще помогнат за построяването на поредния лъскав цигански палат или за купуването на поредния суперлуксозен автомобил.
В събота следобед на домашния телефон на старицата позвънил вилнеещият от доста време „д-р Кожухаров“ и обяснил, че дъщеря й си е счупила крака на 6 места при падане в банята и за да проходи отново е нужно поставяне на два златни пирона по 100 грама. Операцията струвала 13 000 лева, но добрият доктор искал само 3000 лева капаро. Масло в огъня наляла и плачеща жена, която горестно молела „майка си“ по телефона да направи всичко възможно, за да я спаси.
Обезумялата от тревога жена казала, че няма пори, но може да събере 200 грама злато в бижута за пироните. „Докторът“ веднага дал инструкции фамилните накити да бъдат поставени в торбичка и да се хвърлят от балкона на изпратения „санитар“ - 25-30-годишен мургав мъж с тъмни очила. Като видели колко гладко минава всичко, престъпниците позвънили отново на бабата и „докторът“ поискал още злато. Жертвата започнала да събира още пръстени и колиета, но я спасила съседка, която случайно отишла у тях и веднага разбрала, че жената е атакувана от измамници.   
Малко преди полунощ в събота срещу неделя в капана на измамниците попаднал и 75-годишен дядо от Две могили, който също трябвало да даде 10 000 лева за операция на дъщеря си. Човекът не се поколебал и приготвил 2200 лева и 2500 евро, които предал пред къщата си на млад мургав мъж с качулка на главата.