Волен Сидеров ме удари по главата и тялото, защото му заявих, че няма да гласувам за "Атака", оплака се пред "24 часа" Андрей Бъчваров. Бизнесменът, който е шеф на Балканска инвестиционна консултантска агенция и   председател на Българската асоциация по биомаса бил руган и обиждан от лидера на "Атака" в събота срещу неделя около 2 ч след полунощ в пиано бар "Магнито" на ул. "Г.С. Раковски" 112.

Бъчваров бил там заедно със свой приятел. "На съседна маса бяха Волен Сидеров, Десислав Чукалов и две жени на средна възраст. Както си стояхме, без да го провокираме или да го каним,  г-н Сидеров се приближи до нашата маса и ни попита: "Момчета, вие ще гласувате ли за "Атака". При което моя приетел отговори "Не", а Сидеров го пипита: "Защо?"

"Дълга история, не ми се отговаря", отвърна му приятелят ми. Аз самият му казах, че няма да гласувам в никакъв случай. Тогава Сидеров пак попита "Защо?" Отвърнах: "Защото не ви харесвам - нито като партия, нито като политик", разказа Бъчваров.
След около петнайсетина минути Сидеров се върнал на тяхната маса. Нарекъл ги груби и навъзпитани хора. "Нормалната ни реакция бе да го помолим да напусне масата. При, което от негова страна, започнаха реплики да се разберем като мъже, че сме торба с лайна и т. н.", разказа още Бъчваров.

В този момент лидерът на "Атака" застанал на 10 сантиметра от лицето му, крещейки. "Първата ми реакция бе да избегна конфликта, но понеже се беше заврял в мен, го бутнах, при което той ме удари по тялото и по главата, но слабо. Нямам медицинско", обясни Бъчваров.

В този момент се намесила охраната на заведението и бизнесменът позвънил на тел. 112. Още преди да дойде патрулът Сидеров и компанията напуснали заведението.

"Според мен той бе дрогиран, имаше неестествено широки черни зеници и особено неадекватно поведение", твърди бизнесменът. В понеделник той подал жалба в Първо РПУ.

От полицията потвърдиха за жалбата и казаха, че в момента изясняват фактите.

Опитите на "24 часа" да се свърже с Волен Сидеров или с пресаташето на "Атака" Миглена Александрова засега са безуспешни. И двамата не отговарят на телефоните си.