Отборът на „ТМ Технолоджи“ спечели второто издание на турнира за купата на Българската асоциация по минифутбол в Русе. В оспорван, емоционален и акрактивен финал „технолозите“ надиграха с 5:4 достойните си съперници от „Апис“. С трофея „ТМ“ си гарантира място в надпреварата за Лига България. Миналогодишният носител на купата „Бъзън“ остана четвърти след загуба в малкия финал срещу „Липник“ с 2:4.
Финалът започна с превъзходство за „ТМ Технолоджи“, материализирано с водачество в резултата почти до самия край на мача. Тогава обаче отборът допусна изравняване до 4:4, но гол на Диян Андреев доведе резултата до 5:4.
Вратарят на шампионите Димитър Стоилов получи приза за най-добър страж, а Николай Демирев от „Апис“ бе определен за най-добър защитник. Наградата за феърплей бе заслужена от „Дунав завинаги“, чийто капитан Александър Стефанов дебютира като коментатор за русенска телевизия. Айлин Кудрет от „Бъзън“ обра аплодисментите за най-полезен футболист.
Скоро на „Арена Русе“ в „Ялта“ ще се проведат още турнири по плажен волейбол и футбол, разкри президентът на ФК „Русе“ и стопанин на базата Калоян Георгиев.