Преработеният проект за автомобилната рампа към подземните гаражи на Доходното здание и към бившата полиция на „Черно море“ най-после е одобрен както от Националния институт за недвижимото културно наследство, така и от Министерство на културата, съобщи и.д. главният архитект Живка Бучуковска.
Това дава възможност строителният обект да бъде размразен, след като за месеци наред беше спрян. Според арх. Бучуковска строителството може да започне още в началото на септември.
Освен че ще бъде изграден подходът към подземните гаражи, площадката на кота нула ще бъде консервирана. От една страна, целта е арматурата да се спаси от корозията, а от друга, да се сложи край на наводняването в подземието, което е опасно за съседните сгради - театъра и бившата полиция. След обилните дъждове през пролетта гаражите се бяха превърнали в истинско езеро и развъдник на комари.
Като приключи строителството, улица „Черно море“ ще бъде отворена и грозните строителни пана ще бъдат махнати. Предстои и укрепване на фасадата на бившето застрахователно дружество „България“, която в момента се крепи само на добра воля. Както е известно, течове и разпокриване на покрива я докараха до това трагично състояние, а то с времето все повече се влошава.