Липсата на табели с номера на улиците скоро може да бъде попълнена и адресите в града да се откриват с по-малко усилия. Това стана ясно вчера по време на среща на кмета Пламен Стоилов със самосформиралия се в интернет обществен съвет. Това бе и единственият сигнал на недоволстващите във Фейсбук, който кметът определи като основателен и е разпоредил проверка по него. След приключването й неизрядните собственици ще получат напомнителни писма за задължението им да номерират блоковете и къщите си.
По време на срещата кметът благодари на събеседниците си за конструктивния диалог, но и неколкократно ги посъветва да се информират преди да хвърлят „бомби“ в интернет, защото по част от исканията им се работи, а други са нереалистични.
Стоилов напомни, че в бюджета за 2014 година ще бъдат заложени средства за дейността на бъдещ омбудсман. „За момент ще изляза от позицията на кмет и като общински ръководител на ГЕРБ ще кажа, че партията няма да предлага кандидат за обществен посредник, а ще застане зад предложението на гражданите“, заяви Стоилов. Предвидени са пари за ремонта на 40 детски площадки и за изграждане на две спортни площадки в „Здравец Север“ и до бл.305 в кв.“Чародейка“. Ще се ремонтират и тенис кортовете в Парка на възрожденците.
Представителите на съвета повториха исканията си за  обществени тоалетни и за табели за разписанието на градския транспорт. Коментиран бе и проблемът на живеещите в превърналата се в квартал вилна зона  Касева чешма, които се оплакват от лоши пътища и проблемна ВиК мрежа.
Стоилов съобщи, че са готови проектите за изграждане на канализация на Мартен, Николово и Тетово. За Касева чешма удачен бил вариантът хората да се сдружат и да направят ремонт на водопровода.
Следващата подобна среща ще бъде през септември.