Иван Гюров-Шливата, който избяга вчера от бургаски затвор, е духнал заради 16-годишно момиче. Такава версия разпространяват в общежитието от отворен тип, от което Шливата офейка, съобщи TV7.
Затворници разказаха, че Иван Гюров-Шливата е офейкал заради 16-годишната Емануела от град Средец. Дали обаче това е така предстои да се изясни, като се очаква момичето да бъде разпитано.

Самият Гюров все още не е намерен. Пандизчиите коментират и че той е избягал, за да покаже, че всеки може да го направи, защото общежитието е в окаяно състояние.

24-годишният Гюров е успял да прескочи оградата и да се измъкне от охраната на затворническото общежитие "Строител" в неделя. Очаква се днес на място да пристигне директорът на ГД "Изпълнение на наказанията" Росен Желязков и да започнат преговори с надзирателите за договаряне на нови условия за работа.

Засега Шливата не е открит. Той е бил преместен на по-лек режим в общежитие от отворен тип, което затворниците не чувстват като затвор.

Иван Гюров е задържан през 2010 г., когато се случваха серия грабежи в периода 23-28 септември. Имаше грабежи на 7 бензиностанции. Шливата е бил преместен на по-лек режим преди месец, защото му е оставало да излежи малко време. В бягството му помогнал Иван Радев, също криминално проявен, излежаващ присъда за разпространение на наркотици.

Общежитие "Строител" е в много лошо състояние. Строено е през 1966 г. и са му правени само козметични ремонти.