48 германци, 6 австрийци, по трима унгарци и сърби, двама австралийци, един румънец, един холандец и 15 българи акостираха днес в Русе в 58-ото издание на традиционната международна регата по река Дунав ТИД 2013. 
Петима членове на русенското туристическо дружество „Приста“ се присъединиха към кервана от сръбския град Кладово. Групата набъбна на 15 от Ново село. Финалът в Силистра ще бъде щурмуван от 14 души, сред които ще е и 8-годишният Дамян, син на репортерката от Дарик радио в Русе Искра Георгиева. Дамян ще заеме мястото на майка си, която пусна лодка под хотел „Рига“ в екипаж със съпруга си. В русенската флотилия ще бъде и секретарят на „Приста“ Карел Маринович, който плава на яхта.
„Реномето на регатата пада от година на година. Отливът при участниците е очевиден, а причините са финансови и организационни“, заяви Маринович пред „Утро“.
„Мисля, че този поход е на по-високо организационно ниво“, смята пък Юлия Георгиева, русенка, която живее през последните години във великотърновско село.
След почивния ден днес участниците в похода ще поемат към Ряхово.