Петчленна банда момчета на възраст от 15 до 18 години е заловена от полицията след извършени седем кражби на безалкохолни напитки от хладилни витрини до различни спирки за 30 дни. Шайката е водена от 18-годишния Д.В, който е участвал във всички кражби в различно съучастие на останалите четири момчета.
Първият удар е направен на 19 юли през нощта. Тогава от витрината до спирката на бул.“Цар Освободител“ са измъкнати шишета с безалкохолни. Извършители са Д.М. и С.И., на 15 г. Същата витрина е атакувана от двете хлапета и на следващата нощ. Явно обаче това не е задоволило бандата и още същата нощ Д.М. и М.А., на 16 г., атакували хладилника на спирка по „Николаевска“ 109.
На 1 и 2 август са разбити още две хладилни витрини на „Борисова“ 121 и пак на „Николаевска“ 109. В първия случай Д.М. и М.Ю., на 16 г., изтръгнали патрона на ключалката. Втората кражба тарторът извършил пак с М.Ю. и С.И., но този път използвали шперц за отключване вратата на витрината. По същия начин е отворен и хладилникът на друга спирка на „Борисова“ 94 от Д.М. и новия играч в бандата А.Т. Последният удар Д.М. направил пак на „Николаевска“ 109. Този път той взел със себе си Я.А., на 17 г. Двама изкривили вратата на витрината и отново я опразнили.