Русенските сестри Мая и Дария Русанова се справиха по прекрасен начин при поредното си участие в родните дамски шампионати по автомобилизъм. За разлика от друг път те направиха чудесен старт и в гимхана, като се съревноваваха и с мъже. Гимхана е нова дисциплина по скоростно майсторско управление.
Първият старт на Мая и Дария бе на бургаския стадион „Победа“, където въпреки че имаха проблеми с колата, завършиха трети в клас 2 /машини до 1600 кубика/. Русанови бяха наградени от известния местен пилот и дългогодишен участник на писта „Русе“ Стоян Апостолов.  
Второто им състезание бе до варненския магазин на „Метро“. Тук се събраха много известни състезатели - Янаки Янакиев, който по принцип е навигатор на Димитър Илиев, Борис Григоров, Тодор Славов и др. Пилотите трябваше да се справят с 5 схеми за каране. Мая и Дария дадоха най-добро време в 3 от тях и в надпреварата при жените, и при старта на гимхана при мъжете. Проблем за тях бе, че ръчната спирачка отказа, но момичетата се справиха. Те се класираха първи в клас 2, а в генералното подреждане останаха на второ място.   
Атракцията беше в последвалия специален етап, до участие в който бяха допуснати само пилотите с най-добрите 6 времена. Предизвикателството в случая бе, че те трябваше да се състезават с напълно непознат автомобил - „Грейт Уол“. Мая и Дария обаче отново бяха най-добри, като следващото по сила време бе с 4,5 секунди по-слабо от тяхното. 
След състезанията в Бургас и Варна Русанови поведоха в генералното класиране на българския дамски шампионат. Втори и трети вървят екипажите Констанца Томова-Галена Петкова и Теодора Иванова-Здравка Иванова.