Заловен е убиецът на 85-годишна жена от Тутракан. Това е 42-годишният Светослав Стефанов Георгиев от Ряхово, който е с психични отклонения, но не се лекува.
Злодеят е арестуван в блатистата местност край селото в събота късно вечерта при съвместни действия на полицаи и криминалисти от Силистра, Тутракан и Сливо поле и мобилна група от Гранична полиция в Русе.
Както „Утро“ единствен писа в събота, действията по разследването започнаха в петък, 16 август, сутринта, когато синът на бившата учителка Фирдевс Селимова я намерил в дома й със забит в гърлото нож и следи от изнасилване. Незабавно били сформирани полицейски екипи, а работата им по разкриването на зловещото убийство ги насочила към 42-годишния мъж, тъй като преди кървавия инцидент имало няколко изнасилвания в Тутракан, но той успявал да се укрие.
В петък следобед Светослав е бил забелязан да се движи из лозята край Тутракан, в района на крайбрежната ивица на градчето. Униформени с кучета тръгнали по дирите му и успели да го заловят край блатата по поречието на Ряхово в събота в единайсет без двайсет вечерта. Щом се видял в безизходица, убиецът скочил в реката, но полицаите го извадили на брега.
Пред разследващите Светослав е направил пълни самопризнания. Разбрало се, че до Ряхово той извървял пеш разстоянието от 35 км покрай реката, за да не бъде заловен по пътя. Вчера Окръжна прокуратура в Силистра го задържа в ареста за 72 часа.
Кметът на Ряхово Георги Атанасов каза за „Утро“, че Светослав Георгиев много отдавна не живее в Ряхово. Дори миналата година не е бил на погребението на майка си. Присъствал е само брат му, който живее със семейството си в Сандрово. Светослав не е семеен, има психични отклонения и два пъти е лежал в затвора за кражби, каза още кметът на Ряхово.