Разложен труп на жена е открит във водите на Русенски Лом. Тялото е намерено в закрито от крайречна дървесина място в каньона между Иваново и Кошов на 8 август вечерта.
Трупът е откаран за аутопсия, която показала, че смъртта е настъпила от удар с нож, а жената е престояла във водата близо 13 дни. Случаят се пази в тайна от полицията до изясняване на самоличността на жертвата, но се предполага, че това е издирваната от 28 юли Мелиса Тодорова, на 48 години. Шефът на служба „Полиция“ в ОДМВР и временно изпълняващ длъжността директор Валентин Колев вчера отказа всякакъв коментар, тъй като в жената нямало никакви документи за самоличност. „Утро“ обаче успя да научи от достоверен източник, че това наистина е Мелиса, а убиецът е съпругът й Тодор Тодоров.         
До трупа криминалистите стигнали, след като получили сигнал от приятел на Тодор, на когото той доверил, че е убил Мелиса и я е скрил в Русенски Лом на място, където никой няма да я открие. Междувременно съпругът успял да избяга в Германия. От Окръжна прокуратура в Русе е издадена европейска заповед за задържането и конвоирането му до тук.
Както „Утро“ единствен предположи в информацията си на 30 юли, Мелиса е убита на 25 юли през нощта в семейния апартамент на третия етаж в бл.5 в кв. „Дружба 3“ и е изнесена в неизвестна посока. Същата вечер тя и съпругът й са се карали до трансформатора край блока пред очите на съседи. После двамата се прибрали в жилището и продължили кавгата. Според комшиите скандалите между двамата съпрузи били ежедневие. Караниците зачестили особено, когато през пролетта Тодор се върнал от затвора, където излежал 3 години за кражба.
Малко след 21 часа същата вечер Тодор излязъл от къщи, а после дошъл полицейски наряд по сигнал за скандал на третия етаж в блока. Униформените обаче си тръгнали, тъй като съпругът отсъствал и нямало на кого да направят предупредителен протокол. Около полунощ Тодор се върнал, намушкал смъртоносно жена си и я е оставил в банята. След това той отишъл у майка си, която живее в бл.10 в същия квартал. На следващия ден -26 юли, Тодор заминал за Сеслав при родителите на Мелиса, където била 13-годишната им дъщеря. На 27-и в събота вечерта той се върнал в апартамента, увил Мелиса в одеяло и я откарал до Русенски Лом. Там той я скрил във водата на обрасло с шубрак място, а след това заминал на гости на приятел в София.
В бързината обаче не изчистил кръвта в жилището и пред вратата и падналите няколко косъма от Мелиса. В неделя - 28 юли, след като вече и банята в апартамента била отворена, във входа се разнесла силна неприятна миризма, която накарала съседите да повикат полиция.
Тогава криминалистите не откриха труп нито в апартамента, нито в мазата, нито в контейнерите. Тодор бе призован да дойде в Русе от София, но при последвалите разпити той не бе уличен в убийството на жена си и в понеделник вечерта бе освободен. Тогава е заминал за Германия.
През това време работещите по случая са се свързали с родителите на Мелиса. Открит бил и приятелят на Тодор в София, който по време на разпитите казва, че Тодор е убил Мелиса и посочва мястото, където е открит по-късно трупът. На място криминалистите първо намират одеялото, с което тя е била изнесена от жилището, а после и разложения труп.
Очаква се екстрадицията на Тодор от Германия в Русе, където ще му бъде повдигнато обвинение за убийство.