Догодина ще се опитаме да осигурим финансиране за премахване на „тапата“ под жп моста по пътя за Силистра, уверил министърът на транспорта Данаил Папазов зам.-кмета Димитър Наков по време на завчерашното си посещение в Русе.
Зам.-кметът запознал Папазов и с други важни транспортни проекти на Русе, които чакат държавно рамо - интермодалният терминал и реконструкцията на жп линията Русе-Варна. Рехабилитацията на железопътната връзка между дунавското и морското пристанище са от ключово значeние за България, така че имате пълната ми подкрепа, заявил министърът на транспорта, който е родом от Варна. Той уверил, че скоро ще приключи и процедурата за интермодалния терминал.
Министърът и генералният директор на НКЖИ Милчо Ламбрев са поели ангажимент да направят оглед и на всички жп съоръжения в Русе, които се нуждаят от ремонт. На първо място ще е мостът над бул. „Липник“, от който през миналата седмица се откърти арматура и се наложи автомобилното движение по улицата да бъде спряно. От жп съоръжението падат и бетонни елементи.
Сред приоритетите на транспортното ведомство е и финансирането на високоскоростния път Русе-Велико Търново. Данаил Папазов е заявил, че за него освен европейски средства има и друг вариант. Той бил категоричен, че този път е от изключително значение с оглед на бъдещия интермодален терминал, но подчертал, че решението е в приоритетите на МРРБ.