нтересна теза изказа чичото на Давид Кампайо Йео, който хвърли банан по Дани Алвеш по време на мача между Виляреал и Барселона. Случката се превърна в световен въпрос, а след серията критични реакции и вълната от снимки с банани в социалните мреци, се появиха и защитници на бившия служител на "жълтата подводница".

Според версията чичото на Кампайо Йео, племеникът е получил банана за вечеря от майка си, а след караница със своето гадже той го е хвърлил в пристъп на ярост към терена. Това, че бекът на Барселона Даниел Алвеш е бил близо до тракторията на плода е било случайност.

Иначе основните искания на протестиращите в подкрепа на Давид Кампайо Йео са за неговото освобождаване от ареста и за спирането на публичния линч, идващ от медии и публични фигури.

С плакати "Спрете телевизорите, включте мозъка си" и "Стоп на преследването, стоп на дезинформацията" стотиците защитници на фена и бивш треньор в школата на Виляреал опитаха да изразят своята позиция.

Според протестиращите цялата шумотевица всъщност е добре режисирана вайръл маркетингова кампания от фирма, която в момента продава тениски с щампа "Всички сме маймуни" за по 25 лири.