Здравословното състояние на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер продължава да предизвиква ежедневно заливане с дезинформация, особено в социалните мрежи.

Преди дни руски и латиноамерикански медии обявиха, че седемкратният световен шампион се е събудил от комата, в която е вече четири месеца.

Те обаче бяха официално отречени от мениджърката му Забине Кем. Сега обаче се появиха нови, по-грозни дезинформации, че Шуми е починал.

Потребител е постнал в Туитър снимки със заглавия от американския информационен гигант CNN и британския Metro, в които пише, че германецът е изпаднал в мозъчна смърт и впоследствие е починал.

След кратко разследване на германските медии се оказа, че такива статии въобще не съществуват, а тези снимки са преработени с някоя програма.

Тази грозна дезинформация беше отречена от Забине Кем, която за пореден път обяви, че официална информация за състоянието на легендата може да дойде единствено и само от нея.

"Искам само да кажа едно: Има знаци, които ни дават надежда", сподели Кем по отношение на грозните слухове за смъртта на Шуми.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 е в кома от 29 декември миналата година, когато падна на главата си по време на ски инцидент във френския курорт Мерибел.