Владимир Каптиев се завърна в „Дунав“ и вчера записа първа тренировка с русенския отбор. Каптиев бе човекът, когото старши треньорът Мирослав Миронов имаше предвид като име в селекцията с думите, че се нуждае от по-бърз нападател.
С пристигането на Каптиев обаче не остана място за Кяшиф Фахрединов-Гути, който бе освободен.
На въпроса защо техничарят Фахрединов си тръгва, Миронов отговори, че не обича да дава обяснения за спортно-техническите си решения, но все пак каза лаконично: „Нямам нищо против човека Фахрединов. За вас може да е звезда, но не мисля, че физиката му ще му позволи да играе успешно в „Б“ група“.
Тренировки с „Дунав“ записаха и двама млади футболисти. Един от тях е Владимир Бахъров, известен в София като Скоулс. Владо тръгна към футбола от русенския клуб, но после премина в школата на ЦСКА. За родения през 1992 година ляв краен нападател известният в близкото минало играч на „Дунав“ Васко Симеонов предрече, че го вижда като бъдеща звезда.
„Аз бях негов първи треньор. Той има по-сериозни качества дори от тези на Николай Димитров-Хичо“, каза преди година Симеонов пред „Утро“.
Симеонов бе наставник на Хичо, който, след като проби в „Левски“, направи кариера в Турция.
Дали Бахъров ще е звезда, ще стане ясно в близкото бъдеще. Факт е, че той така и не спря погледите на наставниците в ЦСКА, но без друго в Борисовата градина държат да купуват на килограм някакви странни португалци и бразилци, без да се съобразяват с момчетата от школата си.
Последният сезон на Бахъров бе с екипа на „Нефтохимик“.
Първа тренировка с „Дунав“ направи и бившият централен нападател на „Аристон“ Гюрсес Александров. Той игра през пролетта за тима на „Белица“.
„До петък ще реша кои остават, кои си заминават“, каза Миронов пред „Утро“.