Тежка катастрофа в понеделник вечер завърши с поредната трагична жертва на пътя. Този път фаталният удар станал на кръстовището между „Згориград“ и „Петрохан“, където отнемането на предимство е причина за чести сблъсъци.
Излизащо от „Згориград“ около 19.20 часа „Рено Еспейс“ подминало знака „Стоп“ и навлязло в кръстовището, където блъснало минаваща по улицата с предимство „Киа“ със софийска регистрация. От силния удар реното се завъртяло на 90 градуса и със задницата си блъснало стълб от електрическата мрежа на ул.“Тича“. Това се оказало фатално за возещата се до 67-годишния шофьор 63-годишна жена, която изхвръкнала от автомобила и застинала неподвижно на тротоара с разбита глава и множество счупвания.
Спешна помощ откарала жената в болницата, но усилията за спасяването й били безнадеждни.
22-годишният водач на киата е с контузия на дясно коляно, но без опасност за живота.
Шофьорът на реното е без наранявания. Пред полицията обяснил, че жертвата му е бивша съпруга, с която в момента живеели на семейни начала.
Алкохолната проба на двамата водачи е отрицателна, а причината за трагедията е очевидна - отнемане на предимство поради самонадеяност и лоша преценка на пътната ситуация или поради невнимание.
„Беше страшно, чу се силен удар, а след това токът спря. Излязох навън и видях на тротоара да лежи жена в кръв, а в стълба се бе забило рено. Право да ви кажа, ако не беше този стълб, реното щеше да влезе при мен“, каза вчера пред „Утро“ продавачката в кварталното магазинче на ул.“Тича“.
Вчера някой бе поставил върху кървавото петно на тротоара китка цветя.