Церемония за повторно откриване на изгорелия през януари 2012 г. цех за смоли на „Оргахим“ ще се състои на 8 май, съобщиха от компанията. След опустошителния пожар преди две години сградата бе построена на практика наново. За възстановяване на цеха са инвестирани 3,6 млн. евро и от този месец той ще работи вече с пълния си капацитет.
Новите производствени мощности са изградени по последните европейски стандарти, свързани с безопасност и опазване на околната среда. При избора на метод за пожарогасене ръководството на компанията се е спряло на един от най-иновативните методи за гасене с „водна мъгла“.
Пожарът в цеха за смоли на „Оргахим“ избухна вечерта на 11 януари 2012 г. 50 пожарникари се бориха със стихията почти цяла нощ, но огънят причини огромни поражения. Производството на смоли в предприятието бе преустановено за две години.
Междувременно „Оргахим“ бе разделен на три отделни компании, като производството на смоли премина под шапката на „Оргахим Резинс“ АД.
На церемонията по повторно откриване на цеха ще присъстват президентът на борда на групата „Оргахим-Поликолор“ Йон Флореску, изпълнителният директор на групата Мариус Вакароиу и изпълнителният директор на „Оргахим Резинс“ в Русе Разван Гарбур.