Нова детска площадка до ОУ „Тома Кърджиев“, изградена преди около година, вече е в окаяно състояние, би тревога във Фейсбук Валентина Петкова, майка на две малки деца. 
„Фасове, хартии, кутии от бонбони, чипсове, изкуствени нокти и какви ли не боклуци няма по цялата площадка. Всичките врати са счупени, а някои си е тествал ритниците върху двете кошчета за боклук. Картината е наистина потресаваща. Предполагам, че всичко е дело на големите деца от училището, които посещават площадката. На такива места като попаднеш и те хваща страхът, че и твоето дете ще учи с такива деца, но проблемът с тях е бил през първите 7 години, сега вече е късно. Родители, не допускайте вашите деца да рушат и да не пазят малкото, което имаме!“ Ето това споделя Валя Петкова.
Пред „Утро“ тя допълни, че цапането и съсипването на съоръженията не са нещо инцидентно. Напротив - често виждала на площадката ученици, които ядат вафли, чипс или закуски, а след това просто хвърлят опаковките в краката си. За съжаление и някои майки с колички не си правят труда да слагат отпадъците на мястото им, а за по-лесно ги пускат на земята.
Сигналът на Валя предизвиква много коментари в социалната мрежа. Една дама предлага да се наеме фирма, която да чисти, а Общината да задължи всички в блока да плащат за услугата. Идеята е, че като ти бръкнат в джоба, бързо ще превъзпиташ детето си. Друг обаче отбелязва, че принципът „цапаш-плащаш“ няма да спре вандалите и нощните купонджии с бири и спринцовки. Трети пък смята, че първо родителите трябва да се превъзпитат, защото не може майката да хвърля на земята пред детето, а то да прави друго.
Истината е, че Общината има наредба, която санкционира такива прояви, но ефективното й прилагане определено куца. Изключително рядко някой може да бъде глобен за замърсяване и вандалщина.