Пореден бирфест организира Русенската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в периода 12-17 септември, съобщи председателят на браншовата организация Красимир Иванчев. Този път той ще се проведе не на площада, а на крайбрежната алея, точно под паметника на Баба Тонка.
Неизменните бира и скара ще бъдат допълнени с богата музикална програма. В деня на откриването за доброто настроение на русенци ще се грижи Райна, а за финала на 17 септември е договорено гостуването на „Сигнал“. Пълният състав на участниците за останалите дни все още не е уточнен, тъй като преговорите с няколко музикални банди все още продължават. Ясно е обаче, че сред изпълнителите ще бъдат танцов ансамбъл „Найден Киров“ и двата балета „Фламинго“ и „Импулс“.
За забавлението на най-малките ще бъде оборудвана детска площадка с батут, лабиринти, катерушки и др.
Макар организаторите вече да имат график за събитията, то от Общината съобщиха, че издадено разрешение за провеждане на бирфест все още няма.
„Подадено е заявление, а сформирана комисия ще реши дали на кея може да се проведе подобно мероприятие“, обясни директорът на „Икономика и управление на собствеността“ в общината Нели Миткова. И допълни, че по изрична разпоредба на кмета Пламен Стоилов е възложено на членовете на комисията да посочат точното място, на територията на което може да се простира фестът. Очаква се до края на седмицата да има отговор от компетентния екип къде ще се разположи бирената забава.
Не е ясен още и периодът, през който русенци ще имат възможност да се забавляват с чаша бира в ръка край Дунава. „Датите на провеждането на бирфеста ще бъдат съобразени със събитията, които общината планира през септември“, обясни още Миткова. След тази преценка ще бъдат посочени дните, през които ще се проведе бирфестът.