Състезателят на русенския клуб „Джамбо“ Виктор Петров стана световен шампион по стрелба с лък за ветерани в италианския град Торино. Държавният първенец участва в дисциплината компаунд, като беше записан за участие в групата на стрелците над 40 години. След като надви съперниците си в елиминациите, той стигна до убедителен победен финал срещу италиански състезател.
Титлата на Петров е втора в историята на русенската стрелба с лък. Преди няколко години Явор Христов стана номер едно в света в шампионата на закрито в Полша.
Съотборникът на Петров в „Джамбо“ и националния тим Йордан Джамбазов пък остана на крачка от медала в същата дисциплина. Джамбазов, който се състезава при стрелците до 50 години, се класира за малкия финал, където загуби само с точка по-малко срещу представител на домакините. Така Йордан се нареди на почетното четвърто място.
Разградчанинът Иван Йотов премери сили в дисциплината рекърв при състезателите до 50 години. Основателят на клуб „Йотов Академи Арчери“ и участник на олимпийски игри завоюва бронзово отличие.
„Нивото на първенството беше много високо. Някои от призьорите биха участвали със същия успех на големи международни турнири и шампионати. Доволни сме, че защитихме авторитета на българската стрелба с лък“, коментира пред „Утро“ Йордан Джамбазов.