И престъпното съдийство на Владимир Цеков, Иван Маринов и Николай Цинцарски не спря „Дунав 8806“ при вчерашната инфарктна победа на русенския отбор срещу „Левски“ със 73:71 /18:13, 15:15, 19:19, 21:24/ в мач номер 4 от финалния плейоф в НБЛ. След загубата на „сините феи“ предишния ден с 57:63 /19:15, 12:15, 13:10, 13:23/ серията бе изравнена до 2:2, като петият решителен мач в Русе ще се играе на 3 май. Тогава зала „Дунав“ ще бъде ад за гостенките и техния много повярвал си треньор Стефан Михайлов-Стьопата, който и след безумните съдийски реверанси вчера в полза на неговия тим тръгна да дири сметка от реферите. На паркета в зала „Универсиада“ нахлу и Константин Папазов-Тити. Съветникът на Стьопата изгледа мача като цар на столче под единия кош /къде го има този номер!?/, а след последния съдийски сигнал тръгна към реферите с озверяло и изкривено от злоба лице.   
„Утро“ неслучайно попита старши треньора на „Дунав 8806“ Георги Божков след втората среща на русенски терен дали не се опасява от празнични съдийски салюти за 100-годишнината на „Левски“ в мачовете от серията в София. Тогава той потърси дипломатичен отговор за разлика от колегата си Стефан Михайлов-Стьопата, който започна да жестикулира и да се прави на ужасно засегнат и незаслужено обиден.
Какво ли не измислиха реферите вчера, при все че дунавки водеха през цялото време и поддържаха постоянен аванс, който варираше до 9 точки - двоен дрибъл на Шанте Еванс, неспортменски фаул на Таня Чиров, настъпена странична линия от Кочева, обратни фаулове, съчинени нарушения срещу Шарел Алън, която се опита да бъде всичко за „Левски“ и в този мач!
Съдийският щурм за обрат на резултата достигна кулминацията си в последните 5 минути, когато Цеков, Маринов и Цинцарски погазиха правилника през просото и почнаха да го четат, както дяволът чете евангелието. Да им признаем, че едва не успяха, защото авансът на дунавки почна да се топи - 60:64, 62:64, 66:70! В края разликата бе сведена само до драматичните две точки, а тримата хубавци дадоха всичко от себе си, за да добутат мача и до продължения. Е, нашите издържаха като по чудо напук на цялата реферска наглост и грубата игра на домакините, пратила Цветомира Шаренкапова почти в безсъзнание след свиреп удар в стомаха.
Сега „Дунав 8806“ трябва да направи само едно - да не повтаря грешката си от първия домакински мач в Русе, когато плати дан на излишното напрежение. И вчера се видя ясно, че русенският тим държи повече козове срещу коварен съперник, който лежи при всяка втора атака върху гърба на Шарел Алън.
Факторите за поредна титла във витрината на „Дунав 8806“ са налице - сплотен колектив, по-разнообразен стил, по-изчистена игра под коша, по-добър треньор, и публика, която ще превърне зала „Дунав“ в пареща жарава за съперничките. И нека този път шефовете на федерацията да бъдат така добри със суров инструктаж към тримата съдии на „тайбрека“ в Русе, защото ако грозната картинка от вчерашния софийски слугинаж бъде повторена, ще нанесат непоправим удар на женския баскетбол в България.
Мач номер 3:
„Дунав 8806“: Зорница Костова 3, Димитрова 14, Чиров 5, Еванс 18, Сантяго 8 /Шаренкапова 9, Кочева/.
„Левски“: Стойчева 9, Попович 14, Алън 25, Иванова 10, Нанева /Димитрова 5, Ива Костова/.
Мач номер 4:
„Дунав 8806“: Зорница Костова 15, Сантяго 23, Чиров 16, Димитрова 1, Еванс 16 /Коева, Кочева 2, Шаренкапова, Илиева/. 
„Левски“: Иванова 9, Стойчева 6, Алън 36, Попович 10, Нанева 2 /Димитрова 3, Ива Костова 5/.