Футболистите на „Дунав 2010“ тръгнаха с 1:1 срещу „Раковски“ /град Раковски/ в първия си домакински мач при завръщането си в „Б“ група. Двубоят се разви така, че избраниците на старши треньора Мирослав Миронов можеха да спечелят трите точки, но и да останат с празни ръце при 3 изключително чисти положения пред вратата на Пламен Сашев.
2500-3000 зрители на Градския стадион видяха на практика съвсем нов русенски тим с Джелилов и Марудов като бекове, със Стоян Георгиев и Милчев като централни защитници, с Николай Петров, Любо Иванов, Деян Димов, Ивайло Раденцов и Мартин Иванов като халфове и със завърналия се от „Две могили“ Радо Савов в атака. В тази композиция „Дунав“ потегли тежко в адската жега, но все пак вкара гол, който бе отменен от съдията Радослав Станев. Варненският рефер прецени, че Джелилов е извършил нарушение при отскока си и удара с глава.
Русенци изиграха доста добри 25 минути след почивката, когато на терена се появиха Младен Стоев и Христо Александров. Отборът натисна с постепенни атаки, завъртя няколко мелета и макар че действаше тромаво и мудно, започна да налага волята си.
Любо Иванов вкара марков гол в 80-а минута. Любо, единственият по-остър играч в предни позиции, тръгна на двойно с Младен Стоев, финтира фино защитник и красиво насочи топката в мрежата. Нелепото изравняване дойде 5 минути по-късно. Играч на „Раковски“ прекоси терена с 35-метров рейд и метна топката в зоната на десния бек, където Джелилов и Хасанов не се подсигуриха и оставиха топката зад гърба си. Последва късо подаване в пеналта към Божидар Васев, който разстреля Сашев от упор. Към края Младен Стоев прати топката в мрежата, но реферите отново видяха фаул в атака.
Жегата така изцеди играчите, че веднага след края на мача футболистът на гостите Радослав Терзиев се свлече на терена и колабира. След оказаната му първа помощ от д-р Свилен Лазаров Терзиев бе изпратен за възстановяване в болницата.   
„Дунав“: Сашев, Джелилов, Милчев, Марудов /Стоев-45/, Ст.Георгиев, Н.Петров, Л.Иванов, Димов, Савов /Александров-45/, Раденцов /Хасанов-83/, М. Иванов.