Все едно селото е станало град. Вече можем да си четем пресата, докато си пием кафето всяка сутрин. Така жителите на русенското село Бъзовец коментират продажбата на вестници в едно от кафенетата.
Идеята селото за пръв път в историята си да има възможност да чете „топли“ новини е на Невена Георгиева, собственик на кръчма, кафене и магазин в селото.
Хората са много въодушевени от новата услуга. До седмица ще уредим напълно и транспорта, за да може да ни ги доставят всяка сутрин в 6 часа, обяснява тя и допълва, че пощите носят пресата през ден на своите абонати и така вестник, излизащ в събота, може да се прочете чак в понеделник.
Освен стелажа за вестници Невена Георгиева има още една новина за селото - след двуседмичен курс за обучение приема фишове за игрите на Тото 2 и отчита интерес и към тази услуга.
Георгиева обаче е решена да увеличи „градските“ удобства в селото и с въвеждането на онлайн системата за разплащане „ePay“.
Така хората ще могат да си плащат сметките за електричество, вода, телефон и интернет тук на място, а не да ходят до най-близкия град, обяснява предприемчивата жена.