National Geographic Channel (NGC) разглежда някои от най-грандиозните и озадачаващи примери за безразсъдство от световната мрежа в новата поредица „Теория на глупостта”. В Twitter, Facebook и YouTube е много разпространено злополучни аматьорски каскади да се превърнат в световни сензации. Ентусиастите изпробват опасни трикове, като заснемат и качват травмиращите резултати в интернет, а клиповете се харесват и споделят от хората.
Премиерата на „Теория на глупостта“ е на 14 май от 20:55 и ще се излъчва всяка сряда. Поредицата е от 14 епизода, а популярният водещ Ричард Хамънд представя най-злополучните и дръзки научни експерименти и обяснява физичните, биологичните и инженерните причини за всеки провал. Зрителите ще научат как ускорението и наклонът се отразяват на „параболичната траектория” на колоездач с BMX при скок, как законът на Хук въздейства на пого стик, както и други примери за действието на гравитацията.
Водещият на предаването е Ричард Хамънд, който с присъщото си остроумие, ще представя на зрителите аматьорските клип, като предлага щедра доза фактическа информация. Ричард ще запознае българската аудитория с най-различни характери и човешки експерименти – парапланеристи, които се блъскат в дървета, в движещ се камион и в Статуята на свободата; дървосекачи-аматьори, които нагледно показват какви са ефектите от поваляне на дървета без правилно изчисляване на центъра на тежестта.
Всеки епизод на „Теория на глупостта” анализира няколко от най-интересните, напрегнати и шокиращи клипове в интернет, за да разкрие как и защо човешките „тест-манекени” се провалят в начинанията си. Едно е сигурно: ако не са наясно с науката, определено ще пострадат! Поредицата „Теория на глупостта” е продуцирана за National Geographic Channels International от by IWC Media Limited с изпълнителен продуцент Хамиш Барбър. Хамиш Микура от NGCI е изпълнителен вицепрезидент и началник отдел “Международно съдържание”.