- Г-н Миронов, помните ли последния мач при предишния ви ангажимент в „Дунав“?
- Помня, разбира се. Гостувахме за контрола на „Спартак“ в Плевен, победихме с 1:0 и само след една седмица отборът се разпадна.
- Каква е нагласата преди двубоя с „Раковски“?
- Влизаме малко на тъмно в този мач, защото не знаем почти нищо за съперника. Мисля, че и гостите знаят малко за нас. Така че ще се проучваме в движение. Иначе усещам едно приповдигнато настроение в повечето момчета. Все пак тръпката от срещите във „Б“ група е различна.
- Наясно ли сте с титулярния състав?
- Почти. Имам колебание само на един пост.
- Как се стигна да привличането на Младен Стоев?
- Преговорите вървяха цяла седмица и вашата медия беше единствената, която знаеше за тях. Всичко се реши в последния момент. Аз съм доволен, че към отбора се присъедини един опитен и кадърен футболист.
- Да очакваме ли някакви изненади?
- Изненадата е, че Кяшиф Фахрединов няма да бъде в групата. Пипнал е някакъв вирус и лекарите дори му забраниха да влиза в съблекалнята, за да не повлече и другите момчета.
- Какво ли ще е настроението след мача днес?
- Първият двубой винаги е много особен - като заряд и напрежение. Хубаво е да тръгнем с победа за самочувствие, така че вярвам в добрия край на срещата. Чувам, че и феновете на Градския стадион ще са повече, което може само да ме радва. При многобройна публика футболистите по принцип винаги играят по-мотивирано.