Зам.-кметът на Сливо поле Левент Исмаилов е почти сигурният нов шеф на Областна служба „Земеделие и гори“, научи „Утро“. Очаква се той да бъде представен на подчинените си в понеделник, съобщиха запознати.
Димитрия Илиева, която заемаше поста в последните четири години, напуска службата със заповед на новия министър на земеделието, връчена й в София на 7 август. Тя сподели, че мотиви за освобождаването й не са посочени, а договорът й е прекратен „по преценка на прекия ръководител“. „Кога успя да ме прецени за два месеца - не знам“, заяви Илиева.
Спряганият за нов шеф на земеделието в областта Левент Исмаилов има десетгодишен опит в сектора като директор на Общинската земеделска служба в Сливо поле. Хора от системата го описаха като изключителен специалист по прилагане на общоевропейската селскостопанска политика в областта на директните плащания за единица площ, разчертаване на парцелите и т.н. Вчера той заяви за „Утро“, че все още няма официална заповед за назначение в дирекция „Земеделие и гори“ и по тази причина не може да потвърди информацията. „Към момента съм зам.-кмет на Сливо поле“, каза той.