Смененият през декември 2011 година директор на АППД Георги Георгиев се връща начело на агенцията. Още в понеделник премиерът Пламен Орешарски писмено е дал съгласието си за назначението му, остава министърът на транспорта Данаил Папазов да издаде заповед. Най-вероятно тя ще бъде донесена лично от министъра, който  в четвъртък идва на посещение в Русе.
Не знам за освобождаването ми от директорския пост на АППД. От министерството ме уведомиха за визитата на министър Папазов, но не посочиха причината за идването му в Русе. Ако е замислена смяната ми, това ще бъде акт на реваншизъм от сегашното правителство, каза вчера директорът на АППД кап.Павлин Цонев.
Георги Георгиев ръководи АППД в продължение на 21 години. Активно участваше и в работата на Дунавската комисия. През декември 2011 година той бе освободен от длъжност с мотив „несправяне с работата“. Това се случи година и четири месеца преди пенсионирането му, а огорченият Георгиев заяви тогава, че ГЕРБ го уволнява по политически причини.