Русенката Мирослава Иванова спечели първа награда на Третия национален конкурс за млади флористи. Той се организира от Асоциацията на флористите в България в рамките на изложението на цветя и градинско обзавеждане Grand Флора 2014 от 24 до 28 април във Варна.
„Цвете вместо четка“ е темата на състезанието за най-красив букет в свободни форми и вегетативен стил с декоративни елементи. С оригинални идеи се конкурират 20 флористи, най-добрите от страната. Букетът на Мирослава Иванова печели журито с прекрасната си аранжировка, метафора на картина. Младата русенска цветарка е безапелационна и отнася красивата статуетка на конкурса и грамота.
От 5 години Мирослава се е посветила на цветята и непрекъснато усъвършенства своите умения да твори с тях истински произведения на изкуството. Това тя прави не само по състезания, но и всеки ден в своя цветарски магазин, защото й доставя огромно удовлетворение да радва хората. Мирослава споделя, че не може да рисува, но още от малка сътворява различни красоти с ръцете и въображението си, като първите й експерименти са върху куклите. Иначе тя е завършила Дойче шуле и Икономическия университет във Варна. Именно в морския град се запалва по декоративните букети.