Баща хванал педофил, докато се гаври с дъщеря му. 12-годишното дете се прибирало от училище у дома си във вилна зона в района на „Метро“, слязло от автобуса и тръгнало към дома. Бащата трябвало да го посрещне по пътя. Той обаче се забавил няколко минутки. През това време детето било пресрещнато от непознат младеж, който го дръпнал встрани в тъмното и започнал да го опипва. Детето се разплакало, започнало да се дърпа и да вика за помощ. Точно в този момент дошъл и баща му. Като го видял, насилникът хукнал да бяга, а вбесеният родител тръгнал да го гони, но го изтървал. Човекът веднага прибрал дъщеря си у дома и още по пътя сигнализирал в полицията. И така 23-годишният насилник бил заловен в „Метро“, където се опитвал да се скрие между хората.
Случката се разиграла преди около 4 месеца. Оттогава Цветомир С. е в ареста, а вчера състав на Районния съд категорично отказа да го пусне оттам.
Още не се знае дали насилникът изобщо ще може да носи наказателна отговорност, защото в детството си е бил в училище за бавноразвиващи се. В момента му се прави психиатрична експертиза, която трябва да установи дали е годен да носи наказателна отговорност, или ще се отърве от затвора. Но пък тогава може да бъде пратен на принудително лечение.