Началникът на Митница-Русе Веселин Георгиев е свален от длъжност днес със заповед на временно изпълняващия поста директор на Агенция „Митници“ Борислав Борисов. Със същата заповед Георгиев е назначен за шеф на отдел „Рентгенови системи“ на Дунав мост.
За временно изпълняващ длъжността началник на митницата до провеждане на конкурс е назначен досегашният заместник на Георгиев Венцислав Халаджов.
Мотивите за рокадата днес не бяха съобщени. Единствено се разбра, че днес ще има официално становище за смяната на Веселин Георгиев и още пет митнически шефове.
Веселин Георгиев работи в митницата от 1992 година. Има две висши образования и е преминал през всички длъжности във ведомството - от редови митничар до директор. В продължение на една година той бе директор на дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция „Митници“.
Георгиев оглави русенската митница през юни 2011 година и я утвърди на челните места в страната по събиране на приходи и борба с контрабандата. За цялата си 21-годишна служба няма нито едно наказание, но това не попречи да бъде понижен, вероятно защото се смята за близък на все още неуволнения шеф на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.