Кобилата Пенелопа триумфира в най-престижното дерби в Германия. Три годишната представителка на Stall Litex спечели надпреварата за приза DIANA в Дюселдорф, изпреварвайки в гладкото надбягване на 2200 м. шампионката на Англия Secret Gesture, която е собственост на шейха на Катар.

Арабският меценат лично присъства на трибуните на хиподрума и видя поражението на своята гордост от Пенелопа, на която специалистите в Германия веднага предрекоха още по-големи успехи.

Успехът ни е равносилен на шампионска титла във футбола в Бундеслигата, а ние все едно сме Байерн Мюнхен. Наистина удивително представяне и победа за Пенелопа, която получи веднага покана за престижни състезания в Хонг-Конг и Япония. Направихме и удар с новия ни жокей - панамецът Едуардо Педроза, който е сред най-добрите в Европа. Всичко това естествено нямаше да бъде възможно без обичта на Гриша Ганчев към конете и немалкото средства, които той инвестира в този спорт, сподели главният мениджър на българската конюшня Милчо Минчев.

Stall Litex, която е базирана край Кьолн, вече се утвърждава сред водещите в Германия. Показателен е фактът, че две кобили - Темида и Пенелопа, се състезават в най-силната Група 1, докато има ферми с по 150 коня и без представител на топ ниво.