Оперативната дейност на изпадналата в несъстоятелност верига магазини от типа „направи си сам“ „Практикер“ продължава. Синдикът Кристофър Сийгън е постигнал споразумение с основните заинтересовани страни и инвеститори относно финансирането на снабдяването на магазините със стоки, заяви самият той, цитиран от DPA.
В основата на споразумението е масов кредит, за детайлите от който е била договорена конфиденционалност. Подобни методи на финансиране се предоставят на компании в несъстоятелност, за да може бизнесът им да се поддържа.
„Радвам се, че успяхме да се споразумеем след интензивните преговори със застрахователите, банките и доставчиците за финансирането на доставките ни“, заявява Сийгън. С това бизнесът на „Практикер“ е стабилизиран, уверяват от компанията.
Същевременно синдикът ускорява продажбата на компанията. Различни стратегически и финансови инвеститори са проявили интерес към поемането на групата „Практикер“/“Макс Бар“ изцяло или частично, обясни Сийгън. Конкретни оферти трябва да бъдат подадени в началото на септември.
Каквото и да се случва с „Практикер“ в Германия, то няма да се отрази на веригата в България и магазините й ще продължат да работят нормално, увериха от компанията още в началото на кризата.