- Г-н Миронов, как се чувствате като старши треньор на отбор, намерил място в „Б“ група по служебен път?
- Угрижен и в същото време изпълнен с надежди.
- Готов ли е „Дунав“ да играе на равна нога с другите тимове във втора дивизия?
- И да не е напълно готов, няма да хленчим и да търсим оправдания, че, виждате ли, сме едва на 30-ия ден от подготовката. Оценяваме жеста на БФС към русенския футбол и започваме да решаваме проблемите си в движение.
- Какви са те?
- Главно със селекцията на младежите под 21-годишна възраст. Със сигурност при нас ще останат Джелилов и Мартин Иванов. Другите момчета ще бъдат тествани докрая, което значи до петък, когато трябва да картотекираме играчите. Обнадежден съм и от представянето на дошлия от Панагюрище Марудов. Той показа много добри качества на тренировката в понеделник.
- Разбрахме, че във вашия щаб има ново име.
- Да, Игнат Младенов ще бъде треньор на вратарите.
- Какво знаете за отбора на „Раковски“?
- Щом Мъри Стоилов изпраща там на обиграване млади играчи, значи става дума за добър тим.
- Какви ще са целите пред „Дунав“?
- Да надуваме фанфарите и да вдигнем високо летвата с приказките, ще е голяма грешка. Първо, правим съвсем нов отбор. Погледнете стартовия състав идната събота и го сравнете с този от изминалия сезон, за да разберете за какво става дума. Аз лично разглеждам идната година като време за утвърждаване и стабилизиране на клуба въобще. Това означава и работа по базата. Като не говоря за атака на „А“ група, съвсем не означава, че няма да се борим за победа във всеки мач.
- Какво е вашето послание към феновете?
- При предишния си треньорски ангажимент в Русе, „Дунав“ бе отборът с може би най-многобройната публика. Надявам се, че феновете ще се върнат на стадиона още тази събота и че заедно ще работим за доброто на отбора.