Усърдна работа и много лишения - това са нещата, които са помогнали на Лео Меси да стане един от най-добрите футболисти в света. Това заяви в Тайланд самият нападател на Барселона преди началото на азиатското турне на испанския шампион.

Шампионите на Испания се завърнаха след тригодишно отсъствие в Азия, където имат невероятно голяма фен база и огромна маркетингова територия. В сряда тимът ще премери сили с националния тим на Тайланд, а след това отборът пътува за Куала Лумпур за мач с Малайзия, който ще се проведе на 10 август. След това, Барса се завръща в Европа.

Запитан за тайната на своя професионален успех по време на събитие на УНИЦЕФ в Банкок, аржентинският национал сподели: "Човек трябва да се бори за своята мечта. Трябва да се лишава от много неща и да работи здраво". Суперзвездата на световния футбол добави: "Важни са и тренировките. В момента нямаме мачове, така че тренираме здраво. Когато обаче започне испанското първенство, тогава ще тренираме само един или два часа на ден".

26-годишният Меси имаше среща с играчи от специалния олимпийски тим на Тайланд и с деца с интелектуални затруднения.