Спортно-техническата комисия ще се произнесе официално днес за влизането на „Дунав 2010“, „Хасково“ и „Витоша“ /Бистрица/ в „Б“ група, научи „Утро“ от пресаташето на Българския футболен съюз Павел Колев. Той опроверга плъзналата вчера сутринта новина, че въпросът ще се решава на извънреден изпълком, ръководен лично от президента на Съюза Борислав Михайлов.
„За мен по принцип всичко е ясно. Доколкото знам, БФС изпрати официални писма до „Дунав“, „Хасково“ и „Витоша“, в които упоменава изрично какви документи ще са необходими за участие на трите отбора в „Б“ група“, заяви Павел Колев.
А дунавци със сигурност се стягат за старт в професионалния футбол, тъй като вчера към отбора се присъедини опитен вратар. Иван Георгиев идва от „Светкавица“, а по-рано е бил част от тима на „Нефтохимик“. Георгиев е роден на 20 май 1985 година в град Левски. Той е висок 182 сантиметра при тегло от 80 килограма.
По нормативни документи на БФС от този сезон всеки тим в „Б“ група трябва да започва мачовете си с четирима играчи под 21-годишна възраст. Трима от тях са задължени да играят поне по едно полувреме, а четвъртият трябва да е на терена до края на двубоя.
По тази причина старши треньорът Мирослав Миронов реши да повика на спешна сгледа и двама млади футболисти. Снощи на проби трябваше да пристигне нападателят на „Оборище“ /Панагюрище/ Марудов. Той е юношески национал. Миронов очакваше и юношата на русенския клуб Радостин Савов. След като бе освободен от „Дунав“ преди година и половина, Савов премина в тима на „Две могили“. Според старши треньора на двемогилчани Илиян Памуков младежът се справя добре като нападател в неговия отбор.