"След одобрението на Комисията за защита на конкуренцията, окончателно бе приключена сделката за придобиване на 100 процента от акциите на ПФК ЦСКА между компаниите "Титан Спорт" и "Лира инвестмънт", обявиха "червените" на официалния си сайт.

Според окончателното споразумение новите собственици на "армейците" поемат дълг от 10,2 милиона лева, докато всякакви останали дългове се поемат от "Титан" и са гарантирани от Иво Иванов.

Официалното съобщение от ЦСКА:

"Във връзка с интереса на медиите, съобщаваме, че днес, 05.08.2013, след одобрението на Комисията за защита на конкуренцията, окончателно бе приключена сделката за придобиване на 100 процента от акциите на ПФК ЦСКА между компаниите "Титан Спорт" и "Лира инвестмънт".

Съгласно окончателното споразумение "Лира инвестмънт" поема дълг в размер на 10,2 млн. лв., включително 6,8 млн. лева към Националната агенция по приходите. Останалите дългове се поемат от фирмата "Титан Спорт" и са гарантирани от нейния изпълнителен директор Иво Иванов.

С това първата фаза за извеждането на ПФК ЦСКА от състояние на неплатежоспособност е приключена. Новото ръководство на клуба пристъпва към преструктуриране на унаследените задължения и към тяхното обезпечаване.

Същевременно ще бъде направено всичко възможно този процес да не попречи на текущата издръжка на клуба и на продължаващата селекция, която както е известно, започна практически от нула едва на 10 юли тази година.

Ръководството на ПФК ЦСКА разчита особено много на искрената и безкористна подкрепа на своите фенове, чието завръщане на стадионите е най-голямата гаранция за успехите, които ни предстоят".