"Не мога да се хвърля някъде, където има риск, и то огромен", сподели босът на Литекс Гриша Ганчев по повод пропадналите разговори да поеме управлението на ЦСКА.

Бизнесменът даде интервю пред вестник "Преса", където коментира и отношенията си с Христо Стоичков.

Ето откъс от него:

"Да минем към футбола. Каква е истината за провала на сделката за ЦСКА? Защо изведнъж се дръпнахте?

- Несходство в характерите. Сложно е за обяснение. Аз съм човек от бизнеса, не мога да се хвърля някъде, където има риск, и то огромен. Просто се оказа, че не може да се почне на чисто, а аз не искам да влизам в стари батаци.

- Казахте, че дълговете на ЦСКА са 35 млн., а Александър Томов го взе за 10 млн. Нямаше ли вариант да се разберете с "Титан" за някаква подобна сума?

- Водихме дълги разговори, правихме-струвахме и не се получи. Това е една бизнес сделка. Виждам, добре си почнаха първенството, добър отбор направиха пак. Няма лошо.

- Водени ли са преговори с вас от страна на Томов да участвате в управлението на клуба?

- Не, не ми се е обаждал.

- Феновете останаха крайно разочаровани, че не поехте ЦСКА. Смятаха, че само вие можете да върнете отбора на европейско ниво...

- За двата софийски гранда имам по-особено мнение. Там всичко е на всяка цена. Ако биеш, защо си бил с грозна игра. Ако падаш красиво, пак е лошо. Отношението на феновете към собствените им отбори е особено. Никой нормален човек в света няма да харчи милионите си, за да го псуват на стадиона.

- Колко пари реално щеше да ви струва удоволствието да станете собственик?

- В Ловеч бюджетът е 3 млн. лв. В ЦСКА, да кажем, щеше да бъде пет милиона, защото животът в София е по-скъп. При мен разточителство на пари няма.

- Какво мислите за проекта на Томов клубът да стане публично дружество и феновете да си купуват акции?

- Супер е. Ако това стане, ЦСКА ще е модерен западен клуб. И аз бих си купил книжа.

- Остана още един неизяснен въпрос около тази сделка. Подведохте ли Христо Стоичков? Какви са отношенията ви с него в момента?

- Стоичков е мой приятел и винаги ще си остане такъв. Никой не го е подвеждал за нищо. Просто сделката се разсъхна и той се оттегли. Никакви трагедии не може да има между мен и него. Армен Назарян и Христо Стоичков са като по-големи братя на моя син. Това са спортистите, на които цял живот ще свалям шапка".