Тридневната проверка на социалните служби около убийството на първокласничката Пламена от собствения й баща навръх Великден приключи в четвъртък. Това съобщи директорът на Социално подпомагане Цветелин Симеонов.
„Проверката констатира, че няма подадени сигнали за насилие над детето, въпреки твърденията на съседите. Пламен Петров е подпомаган изцяло със социални средства от 2011 година. Познат е като човек с проблеми, но отговорен и грижовен към децата си“, коментира Симеонов. Той бе категоричен, че нито у персонала в детската градина, нито на този в училището е имало съмнение, че сестричките са бити. Още повече, че докато убитата Пламена ходела на детска градина плувала два пъти седмично в басейна на детското заведение.
„Майката е посетила колегите от социалната дирекция в Септември и е предприела действия, от които се сочи, че може би ще поиска да отглежда малката си дъщеря“, заяви Симеонов, като подчерта, че връщането на детето при нея би било дълъг процес.
„Ако някой беше вдигнал телефона да прояви отговорност, детето щеше да е живо, а Пламен - на свобода. Престъпление е да не подадеш сигнал за насилие над деца“, категоричен бе Симеонов.