23-годишен младеж от Долна Студена се удави в Янтра, съобщи вчера директорът на Областната дирекция на МВР комисар Светослав Първанов. В събота младежът и двама негови приятели от селото отишли да ловят риба до помпената станция, където има дълбок бент. Предполага се, че въдицата на злополучния рибар се размърдала, той се изправил да види какво става, но се подхлъзнал на покритата с трева циментова плоча и паднал в реката.
След като не изплувал, приятелите му се хвърлили да го спасяват, но безуспешно. Повикани са водолази от В.Търново, които вчера малко преди 12 часа са извадили удавника.
Всяка година на това място се дави човек, сочи статистиката. Местните хора разказват, че в бента се събират големи риби и затова рибари от Русе и Велико Търново почти всеки ден пробвали там късмета си. И ако по невнимание някой се подхлъзнел на опасната циментова плоча, падал в дълбокия бент, където водата се завихряла и повличала жертвата към дъното.
Тази година това е вторият случай на удавник в района. В началото на юли 9-годишно момченце падна в Янтра до моста на Караманово, който е на километър от помпената станция. Детето беше извадено на следващия ден.