Към гръцкия остров Лефкада в сърцето на Йонийско море ще заминат още двама влюбени и половина. На вчерашния ден късметът се усмихна на Ива Илиева и нейното име беше изтеглено във финалния кръг от играта на „Утро“ и „МG Тravel“. Това се случва ден, след като Ива e отпразнувала 28-мия си рожден ден и е ясно доказателство, че птичето на щастието продължава да е на рамото й. Заедно с Ива към Лефкада ще са бъдещият й съпруг Владимир и бебето, което двамата очакват да се появи на бял свят през октомври.
Късметлийката Ива е завършила Русенския университет със специалност „Бизнес администрация“ и вече четири години е част от екипа на хотел „Ана Палас“. Докато бях студентка, веднъж спечелих живото агънце на Великден и някак се надявах, че точно този период ще ми донесе късмет и в играта за почивката на острова, каза Ива. Така се и случи. В офиса на „МG Тravel“ туристическият агент Лилия Манолова навръх собствения си рожден ден разбърка добре хилядите листи с наредени пъзели на абсолютно всички участници в играта от началото й и с лека ръка хвана Доходното здание на Ива.
Първият човек, на когото се обадих да кажа новината, че сме спечелили голямата награда, бе Владо, а той ме предупреди да внимавам, защото можело да става дума за телефонна измама, разказва първите си емоции късметлийката. Тя го успокоила, че няма да оставя никъде пликове с пари, а ще бъде в редакцията на „Утро“ и ще взема плик с ваучер.
Освен основната си работа на рецепцията в „Ана Палас“, Ива е и секретар на баскетболните мачове на мъжкия и женския отбор на „Дунав“. Обичам този спорт от дете, тренирала съм и с удоволствие водя статистиката и документацията на срещите, обяснява бъдещата майка и страстен спортен фен. Самата тя признава, че всеки ден чете „Утро“ и винаги започва от спортната страница.
Сега на Ива и Владо им предстои да приготвят багажа си и да очакват пътуването първо към слънчева Лефкада, а след това - към най-важното в живота си - родителството.
С Ива и Владо към Лефкада ще отпътуват и Теодор Денев и приятелката му Нели, които се оказаха късметлиите, получили първия ваучер за мечтаната островна почивка.