Дострояването на Спортната зала е на дневен ред и се водят активни разговори с председателя на БСП Сергей Станишев и с финансовия министър Петър Чобанов завършването й да се случи. Това заявяват в отворено писмо русенските депутати от Коалиция за България Таню Киряков, Добрин Данев и Екатерина Заякова. Причината за изявлението им стана писмо от Чобанов от 26 юли, чието съдържание публично оповестиха русенските народни представители от ГЕРБ в понеделник. 
Писмото е по повод искането на осемте русенски депутати от БСП, ГЕРБ, ДПС и „Атака“, областния управител Венцислав Калчев и кмета  Пламен Стоилов за осигуряване на обещаните от предишното правителство 9 милиона лева, необходими за довършването на Спортната зала. В отговора си Чобанов пише: „За 2013 г. не са налице условия за предоставяне на исканите от общината допълнителни целеви средства. Освен горното, с Решение № 245 от 09.04.2013 г. на Министерски съвет е приета средносрочна бюджетна прогноза за периода 2014-2016 г., в която не са предвидени средства за община Русе за тази цел“.
Тълкуването на написаното от финансовия министър обаче предизвика политически нападки и дрязги. Депутатите от БСП заявиха, че кметът Стоилов неправилно е коментирал пред медии, че отпускането на пари за залата е невъзможно. Те твърдят, че никой никъде категорично не е заявявал, че въпросните 9 милиона няма да бъдат отпуснати. Въпросът със завършването на залата бил на дневен ред и се правело всичко възможно да се заложат и отпуснат тези средства. В писмото си Киряков, Данев и Заякова дори намекват за популизъм и преследване на тяснопартийни интереси.
„Ако някъде в писмото от министър Чобанов има и намек, че някой ще осигури тия 9 милиона за закупуването на паркингите, които целево после ще отидат за завършване на залата, аз ще си взема думите обратно“, заяви пред „Утро“ кметът Стоилов. Той категорично отказа да влиза в полемика с червените депутати и обясни, че се нуждае от тяхната подкрепа, за да се случи нещо положително в Русе. Според него обаче правителството тотално е отсвирило града ни и няма да отпусне исканите 9 милиона. А причините за това са посочени в писмото на Чобанов - парите не могат да се дадат нито тази година, нито през периода 2014-2016 година. При условие, че залата трябва да е готова през февруари 2015.
„Почвам да си правя определени изводи, че Русе вече не е градът, който е на дневен ред и на вниманието на правителството, и няма да се съглася това да е така“, коментира Стоилов.
9-те милиона, които депутатите, областният управител и кметът поискаха държавата да отпусне от бюджета си, са необходими, за да закупи Общината подземните гаражи на Спортната зала на Кръговото от частния инвеститор в проекта „Мол Русе инвест“, а той със средствата да довърши строежа. Условието за отпускането им беше да има преизпълнение на бюджета за 2013-а или да се заложат за 2014 година. Третият вариант е частният инвеститор сам да завърши залата, но тогава Общината няма да получи паркинга. Впрочем точно по този вариант вече се работи, след като през юни беше подписан нов договор между Общината и инвеститора „Мол Русе инвест“, който се ангажира да довърши залата, като тегли кредит. Управителят на дружеството Георги Пейчев тогава каза, че залата ще бъде завършена до края на февруари 2015 година. Необходимата сума е около 15 млн. лева не само за сградата, но и за оборудването й. Към момента все още текат процедури за осигуряване на кредита.